Wist je dat Politie

Published on februari 24th, 2018 | by Telefoonblogger

0

In Case of Emergency

Je denkt er niet zo snel over na, maar wie moet de politie bellen mocht jij een ongeluk krijgen? Daarvoor is in 2005 door initiatiefnemers ICE in het leven geroepen. ICE staat voor In Case of Emergency. Als er iets ernstigs met je gebeurt, bellen omstanders dit nummer.


Hoe werkt het?
Je kunt een ‘in case of emergency’-contact op verschillende manieren instellen. De snelste manier is door in je telefoon ‘ICE’ voor de naam van een contactpersoon te zetten. Door te scrollen door je contactenlijst, weet iemand dan precies wie hij moet bellen. Deze aanpak heeft wel een nadeel. Het nummer is alleen zichtbaar als je telefoon geen vergrendeling heeft.


Je kunt het ICE-contact ook op andere manieren laten zien. Bijvoorbeeld door dit contact op een afbeelding te plaatsen. Deze afbeelding stel je dan in als foto voor het vergrendelscherm van je telefoon. Je ICE-contact is zo direct zichtbaar, maar kan alleen gebeld worden op een andere telefoon.


Sommige smartphones bieden ook de mogelijkheid om via een ‘app’ op de vergrendelscherm bepaalde ICE-contacten te kunnen bellen. Zo heeft Apple de ‘Gezondheid’-app.


About the Author



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top ↑