Fun Filmen met je smartphone

Published on januari 23rd, 2020 | by Telefoonblogger

0

5 stappen om een mooi filmpje te maken met jouw iPhone

We maken allemaal weleens een filmpje met een iPhone (of andere smartphone). Maar hoe doe je dit nu het beste zodat je bij het bekijken niet jouw hoofd of telefoon hoeft te draaien. Of dat het filmpje later onscherp en overbelicht blijkt te zijn. Met de onderstaande 5 stappen maak jij voortaan perfecte filmpjes van jouw kruipende kleindochter of van een doelpunt van jouw voetbalclub.

Stap 1: Zodra je de camera app hebt opgestart is het belangrijk om eerst een goede lichtbron te zoeken. Oftewel een plek waar genoeg licht is van een lamp, zon of de ingebouwde flitser.
Mocht je niet genoeg licht hebben, dan kan je dit ook nog aanpassen in de app zelf.

Stap 2: Vervolgens ga je scherp stellen op het onderwerp wat je wilt filmen. Dit kan je doen door op het voorwerp te klikken. Maar er is ook een mogelijkheid om gefocust te blijven op een bepaalde punt/afstand. Dit doe je door deze plek op jouw smartphone langer ingedrukte te houden. Vervolgens gaat het vierkantje ‘knipperen’ en komt er AE/AF-vergrendeling in beeld te staan.

Stap 3: Controleer of er niks voor de camera zit, bijvoorbeeld jouw vinger of telefoonhoesje. Het zou vervelend zijn als je er later achter komt dat dit wel het geval was. Check dit ook bij de flitser en microfoon. Een filmpje zonder geluid is net als Bassie zonder Adriaan.

Stap 4: Zodra je alle vorige drie stappen hebt uitgevoerd, kan je beginnen met filmen. Dit doe je door een keer op de rode knop te drukken. Zodra je klaar bent met filmen, klik je nogmaals op de rode knop en vervolgens is de opnamen gestopt. LET OP: film altijd horizontaal! Dit scheelt nekklachten bij het kijken van het eindresultaat.

Stap 5: Om jouw filmpje helemaal af te maken, kan je het nog met behulp van talloze apps het filmpje gaan editen. In deze apps is het mogelijk om stukje er tussen uit te knippen of (geluids)effecten toe te voegen.

Gaat jouw iPhone tijdens het filmen snel leeg? Koop een nieuwe iPhone batterij


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top ↑